Storytelling, een eeuwenoud fenomeen. En niet voor niets! De kracht die er vanuit gaat wordt vaak nog onderschat. Dat blijkt ook uit het bovenstaande filmpje dat ik graag met je wil delen.


Storytelling in jouw dagelijkse werk

Ook in jouw dagelijkse werk liggen de verhalen voor het oprapen. Als jij jouw eigen verhaal mag creëren, wat zou dat dan zijn? Ik stel je graag enkele prikkelende vragen om je gedachten te vormen: 

1. Welke verhalen zou jij gebruiken voor het beschrijven van jouw:

– carrière
– werkrelaties
– sociale leven
– verleden
– toekomst

Verken de mogelijkheden van deze metaforen eens verder. Welke overeenkomsten zie je? Wat zijn de karakteristieken die typerend zijn voor jou?

2. Bedenk eens een situatie waar je graag meer invloed op wilt uitoefenen. Het kan een presentatie, een vergadering, of een gesprek met een collega of klant zijn. Ontwikkel een metafoor (een verhaal) dat je de volgende keer in die situatie kunt gebruiken.

3. Bedenk eens een persoon die je bewondert of die je inspireert waar je van wilt leren. Bijvoorbeeld een vaardigheid die je zelf beter onder de knie wilt krijgen. Welk verhaal onderbouwt zijn of haar uitmuntendheid?

4. Denk nu eens aan het bedrijf dat je zelf leidt of waar je voor werkt. Kun jij een verhaal bedenken dat uitdrukt waar het voor staat? Let eens op welke verhalen je hoort in jouw bedrijf of van jouw klanten tijdens een gewone dag.

Wil jij jouw verhalen verder verkennen en omzetten in inspirerende doelen? Wil jij leren hoe je verhalen effectief kunt inzetten in jouw dagelijkse communicatie? Of ben je gewoon nieuwsgierig hoe NLP jou verder kan helpen in jouw professionele ontwikkeling? Kom eens langs voor een kop koffie of bel ons.

Gratis ervaringsverhalen in je mailbox?

Schrijf je in voor de ervaringsverhalen zoals deze. Verhalen met herkenbare situaties en praktische tips om daarmee om te gaan in jouw leven.

Bedankt voor je inschrijving!

Check je mailbox om je inschrijving te bevestigen.

Misschien vind je deze verhalen ook interessant