Leidinggeven aan professionals in organisaties is niet altijd makkelijk. Ieder persoon heeft een eigen mix van karakterstijlen en motivatievoorkeuren en vraagt een andere benadering. Wat bij de een wel goed werkt, leidt bij de ander tot irritatie en frustratie.

Hoe geef je effectief sturing aan een team van professionals? Hoe ga je om met de dynamiek in je team? Zodat teamwork geen frustratie wordt, maar een creatieve en effectieve vorm van samenwerking.

Een nulmeting als vertrekpunt

Om snel resultaten te behalen met jouw team of organisatie, is het raadzaam om te starten met een nulmeting. Dan weet je precies hoe jouw team of organisatie ervoor staat, wat de dominante karakterstijl is van jouw team of organisatie, welke valkuilen er zijn én welke ontwikkelmogelijkheden het heeft.

Een nulmeting kun je voor verschillende situaties inzetten, bijvoorbeeld wanneer jij

  • het gevoel hebt dat er meer in jouw team of organisatie zit
  • de indruk hebt dat de kwaliteiten van je medewerkers niet optimaal tot bloei komen
  • het idee hebt dat je medewerkers niet lekker in hun vel zitten
  • vindt dat je medewerkers onvoldoende met elkaar samenwerken
  • start met een nieuw (project)team of er net een fusie, overname of een reorganisatie heeft plaatsgevonden.
De nulmeting biedt je een concrete tool om het functioneren van mensen in organisaties te verbeteren. Voor team- en organisatie-ontwikkeling, coaching, conflictbemiddeling en recruitment.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • We starten met een introductiegesprek waarin jij jouw verwachtingen uitlegt.
  • Jij en al je teamleden vullen de online vragenlijsten voor werkmotivatie en karakterstijlen. De uitnodiging hiervoor verstuur ik via de mail. Deze vragenlijsten geven een beeld van hoe jouw team er voor staat. Ze verduidelijken hoe ieder teamlid het liefst zijn/haar werk organiseert, wat hem/haar motiveert en vanuit welke karakterstijlen een ieder handelt.
  • Met ieder teamlid bespreek ik de individuele resultaten tijdens een persoonlijk profielgesprek waarin we de motivatie en denkstijlen gedetailleerd doornemen. Het rapport krijgt ieder teamlid op papier mee. Dit gesprek duurt circa 2 uur.
  • Daarna volgt teamworkshop van een halve dag waarin we de team resultaten bespreken en bepalen welke vervolgstappen jouw team/organisatie gaan ondersteunen.
Meld je aan voor een gratis strategiegesprek!

Ervaringen

Wim

"De aanleiding voor mij om met Irene te werken is dat ik de effectiviteit van mijn advies wilde verbeteren, zeker als ik verschillende partijen aan tafel heb, die nog niet op 1 lijn zitten."

Wim Kieftenbeld
algemeen directeur bij Kepro
ingrid

"Met het team P en O zijn wij in september 2018 met de nulmeting gestart. Dit was het begin van een ontwikkeltraject van ons team. De medewerkers en ikzelf vonden het leuk en leerzaam om de IWAM test te doen en zo inzicht te krijgen in zichzelf en in elkaar. Door de output te gebruiken in de teamsessies ontstaat er begrip voor elkaar maar ook hele praktische oplossingen om als team te verbeteren. De regelmaat in de sessies zorgt voor constante aandacht en opfrissing. Door het als team te doen beleef je het gezamenlijk. Ik merk in gesprekken onderling of met anderen dat er aan de sessies en de testen gerefereerd wordt en dat vind ik er leuk om te horen."

Ingrid Roorda
HR-manager, gemeente Assen

VERHALEN

Hoe de mindset bij Kepro veranderde: van eilandjes naar wij-denken

Lees het verhaal

Maatwerk Training

Voor werkgevers die willen investeren in gezond werkkapitaal.

Maak kennis met Motivatie INC.

Strategiegesprek

Meld je aan voor een strategiegesprek of bel me voor meer informatie.

Contact opnemen

De ervaring van Jurgen in 1 minuut