Professionals wakker schudden om zelf de regie te pakken in hun eigen werkgeluk. Werkgevers begeleiden om werkgeluk te faciliteren.

Medewerkers die werkgeluk ervaren, brengen een organisatie verder. Dat is inmiddels volop bewezen. Het is de kunst om in (nieuwe) oplossingen te denken. In Motivatie INC werk ik samen met Robbert van Opstal aan het bevorderen van werkgeluk.

Bij voorkeur werken wij met andere bevlogen ondernemende professionals die zich in onze missie herkennen: werken aan gelukkige en meer betrokken medewerkers voor betere resultaten en meer werkplezier. Onderaan de pagina stellen wij de partners aan je voor.

Wat doet Motivatie INC.?

Motivatie INC. begeleidt werkgevers die willen investeren in gezond werkkapitaal. Die net als wij geloven dat voorkomen beter is dan genezen. Ook roept Motivatie INC. professionals op zelf in beweging te komen om hun eigen werkgeluk te creëren en daarmee stress gerelateerde ziektes zoals burn-out of bore-out buiten spel te zetten. Wij doen dit op drie manieren:

 1. Werknemers en werkgevers inzicht bieden in ieders persoonlijke werkmotivatie en laat zien wat en hoe het werkgeluk bevordert;
 2. Werkgevers helpen om programma’s op te zetten om de werkmotivatie
  van medewerkers te vergroten, hun mentale en fysieke fitheid te vergroten én structureel te werken aan betere prestaties. Omdat elke organisatie anders is, is ook elk programma anders.
 3. Concrete uitvoering van deze maatwerkprogramma’s.

Werkgeluk

Bedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar vaak direct de vruchten van. Zoals:

 • Lager ziekteverzuim
 • Betere werkprestaties
 • Gezonde medewerkers die duurzaam inzetbaar zijn
 • Loyaliteit
 • Fysieke en mentale fitheid
 • Meer werkplezier

 

Zinvol werk

Betrokken werkgevers hebben betrokken werknemers die meer werkgeluk ervaren. Dat geluk neemt toe als medewerkers weten dat hun werk zinvol is. Dat hun werk een doel dient, een purpose heeft. Werkgevers kunnen betrokkenheid stimuleren door ruimte te geven aan eigen verantwoordelijkheid, vakmanschap en ideeën vanuit het personeel. Hoe meer medewerkers zich betrokken voelen bij elkaar, bij het werk en bij de organisatie, hoe beter hun prestaties en hoe lager het ziekteverzuim.

Eigen regie

Helaas ervaart lang niet iedereen werkgeluk. Door allerlei omstandigheden kunnen mensen de regie (tijdelijk) kwijtraken, en dat maakt hen vaak minder gelukkig. Een ongelukkig persoon herken je vooral aan de rol die hij aanneemt: hij stelt zich vaker op als slachtoffer, is de controle kwijt en kiest niet langer zelf maar volgt anderen.

Om de regie terug te pakken, is het noodzakelijk dat iemand eerst bewust wordt van zijn eigen perceptie en inzicht krijgt in wat hem motiveert. Motivatie INC. geeft mensen inzicht in de dingen waar ze wel grip op hebben en helpt ze om zich daarop te concentreren. Die focus geeft ruimte om de regie terug te pakken.

Geluk faciliteren

Medewerkers die werkgeluk ervaren, brengen een organisatie verder. Vaak zijn ze efficiënter in het aangaan en onderhouden van relaties met collega’s en klanten, in het oppakken van signalen en het aannemen van opdrachten. Dat komt omdat werkgeluk leidt tot een proactieve houding. Preventie en persoonlijk leiderschap zijn de onderwerpen in het faciliteren van werkgeluk.

Ken je karakter, vergroot je werkgeluk

Quickscan: Thermometer voor werkgeluk

Wij schakelen even over naar JOU. Want hoe gelukkig ben JIJ in JOUW werk. Dat kun je snel bepalen met de Thermometer voor werkgeluk. Met deze eenvoudige tool wil ik je wakker schudden, je bewust laten nadenken over hoe jij er nu in staat. Zie je voor jezelf dat er ruimte is voor ontwikkeling of ligt misschien zelfs uitval op de loer? Kom dan nu in actie en maak werk van jouw intrinsieke motivatie! Want ons motto is: ‘Voorkomen is beter dan genezen’Check jouw score hier.

Samenwerkingspartners

Wij werken met veel plezier én effectief samen met:

Meer weten?

Wil je weten hoe jij structureel kan werken aan betere prestaties, meer betrokken en gelukkigere medewerkers? Neem voor meer informatie contact op met Irene van Gameren, strategisch partner en werkgelukdeskundige van Motivatie INC..

VERHALEN

Hoe Lieneke meer inzicht kreeg in haar werkmotivatie.

Lees het verhaal

Organisaties

Analyse toepassen op je team, bedrijf of organisatie? Ook dat kan!

Lees meer voor organisaties

Contact

Bel, mail of app voor het maken van een afspraak of meer informatie.

Contact opnemen