Jouw persoonlijke stijlanalyse

Je karakter is een uniek samenspel van verschillende karakterstijlen. Welke karakterstijl zet jij in tijdens jouw ontmoetingen, zoals presentaties en gesprekken? Ben jij je bewust van wat je onbewust uitstraalt? Wanneer is wat nu eigenlijk effectief? En hoe kun je met jouw zakelijke kleding spelen en sturen in wat je wilt bereiken?

Ben jij op zoek naar verdieping? Wil jij het unieke samenspel ontdekken van jouw karakter, kleur en stijl? Wat jou werkelijk motiveert in jouw werk hoe je dat het beste kunt laten zien? Dan is de persoonlijke stijlanalyse echt iets voor jou!

Je karakter is niet wie je bent, maar wat je doet

Laat je karakter spreken

Als manager, ondernemer, adviseur of coach is je eigen communicatie je belangrijkste gereedschap. Daarin heb je bewust of onbewust je eigen stijl ontwikkeld.

Vaak zijn mensen gericht op wát ze zeggen, op de inhoud. De betekenis en kwaliteit van wat je communiceert, wordt echter in hoge mate bepaald door hóe je de dingen zegt, verbaal en non-verbaal. En dat wordt weer bepaald door de karakterstijl van waaruit je spreekt. Ook jouw kleding, jouw presentatie is veelzeggend in jouw communicatie.

Met deze persoonlijk stijl- en karakteradvies leer je allereerst jouw karakter beter (her)kennen. De basis om te ontdekken hoe je jouw sterke punten maximaal benadrukt. Stap voor stap ontdek je vervolgens in welke modellen, kleuren, stoffen en combinaties jij het best tot je recht komt. Een stijladvies bespaart je miskopen en scheelt je veel onnodig shoppen, zoeken en passen. Jouw unieke profiel kennen, geeft je bovendien inzicht, begrip en geweldige mogelijkheden om jouw communicatie met anderen te verbeteren.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • We starten met een introductiegesprek (30 min.) waarin jij jouw verwachtingen uitlegt. Dit kan telefonisch of via Skype.
  • Dan vul je de online vragenlijsten voor werkmotivatie en karakterstijlen in op een moment dat jou past. De uitnodiging hiervoor krijg je via de mail. Deze vragenlijsten, die je in circa 60 minuten kunt invullen, verduidelijken hoe jij het liefst jouw werk organiseert, wat jou motiveert en vanuit welke karakterstijlen je handelt.
  • Irene gaat aan de slag met jouw antwoorden en verwerkt die in een uitgebreid rapport.
  • Na het invullen van de vragenlijst volgt een persoonlijk profielgesprek met Irene waarin we samen jouw motivatie en denkstijlen gedetailleerd doornemen. Je krijgt het rapport op papier mee. Dit gesprek duurt circa 2 uur.
  • Aansluitend (of op een ander moment) ga je met Nynke vanuit de gekregen inzichten een vertaalslag maken van jouw identiteit naar jouw kleding. Door middel van een totaaladvies op gebied van imago, kleur, kleding en jouw stijlpersoonlijkheid ga je tijdens deze sessie zien en ontdekken hoe je kleding goed kunt inzetten als een krachtige communicatietool. Deze sessie duurt 1 dagdeel
  • Twee weken na de complete analyse hebben we een afrondend gesprek om eventuele vragen te beantwoorden en tips en ervaringen uit te wisselen. Dit kan wederom telefonisch of via Skype.
Karaktercoaching Show some character Nynke Politiek en Irene van Gameren

Aan de slag!

Ben jij nieuwsgierig naar jouw unieke profiel van kleur, stijl, karakter en motivatie? Wil jij effectiever gebruik maken van jouw manier van communiceren? Neem dan nu contact met mij op voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Tip!
Je kunt de  persoonlijke stijlanalyse ook gebruiken als een concrete tool om het functioneren van mensen in organisaties te verbeteren bij o.a. teamontwikkeling, coaching, conflictbemiddeling en recruitment.

Een team- of organisatieanalyse kunnen we ook maken we op basis van de individuele profielen, daarmee krijg je het karakter van de attitude van jouw team of organisatie in beeld. Op basis daarvan kun je verder met de kledingadviezen van jouw medewerkers en de branding van jouw organisatie in zijn geheel. In een persoonlijk adviesgesprek bespreken we met plezier de verschillende wensen en mogelijkheden en onze werkwijze hierin

Ervaringen

Ellen-Kleinlangevelsloo

‘Ik dacht mezelf te kennen, maar kwam toch tot heel verrassende inzichten tijdens het gesprek met Irene. Nynke heeft me vervolgens laten zien hoe ik de karaktereigenschappen die ik graag benadruk, versterk met kleding. Dat Irene en Nynke in deze persoonlijke training aandacht besteden aan zowel het innerlijk als het uiterlijk, is eigenlijk heel logisch, maar volgens mij uniek.’

Ellen Kleinlangevelsloo
Kwestie van Inhoud

De karakter en imago experts

Irene van Gameren is leiderschapstrainer en karaktercoach. Sparringpartner en auteur. Aanjager en luisteraar. Theoretisch onderlegd en praktisch ingesteld. Ze werkt voor gedreven ondernemers en leiders. Die vanuit zelfinzicht het verschil willen maken; voor zichzelf en anderen. Als spreker deelt ze graag haar inspiratie over duurzame inzetbaarheid, leiderschap, communicatie en werkgeluk.

Nynke Politiek is Style- en Imagocoach en Personal Shopper bij Style Update. Zo geeft ze je graag waardevolle inzichten over presenteren, imago, kleuren en persoonlijke stijl. Als je de juiste keuzes maakt geeft dat zelfvertrouwen. En dat zie je. Met een zakelijk kledingadvies bereik je meer: een complete imago update die je een sterke uitstraling geeft.

ORGANISATIES

Analyse toepassen op je team, bedrijf of organisatie? Ook dat kan!

Lees meer voor organisaties

OPLEIDING

Effectiever communiceren met jezelf en anderen.

Maak kennis met mijn opleidingen

Strategiegesprek

Meld je aan voor een strategiegesprek of bel me voor meer informatie.

Contact opnemen