Human Design geeft je inzicht in jouw blauwdruk. Het is een visuele kaart van de levensenergie en laat zien hoe de levensenergie door jou heen stroomt. Hoe deze levensenergie vitaal stroomt en waar niet.

Human Design laat je zien hoe jij het beste besluiten kunt nemen. Het maakt je in de eerste plaats bewust en geeft je vele inzichten in jezelf. Het is een manier van kijken die een hulpmiddel kan zijn om beslissingen te nemen in jouw werk en leven.

 

Eigenlijk is het principe van Human Design heel simpel: je bent geboren met jouw unieke blauwdruk en daar hoort een gebruiksaanwijzing bij die je toepast bij het nemen van beslissingen. De kern van het leven is dat we elke dag opnieuw bloot staan aan allerlei invloeden, impulsen, vragen die op je afkomen en ontmoetingen. Het is aan jou hoe je hiermee om gaat. Neem je besluiten die gebaseerd zijn op de wensen van je omgeving, je familie, de media, of volg je jouw unieke rol in dit leven? Dit betekent ook dat je niet alles hoeft te weten en kunnen in dit leven. Leef jouw unieke leven, heb jezelf lief hierin, dat is genoeg.

Human Design typen

Mensen in hokjes stoppen doe ik niet graag. Toch is dit een van de dingen die Human Design met zich meebrengt. Human Design verdeelt de mensheid namelijk in vier typen; ieder van ons hoort bij één van deze vier. De eigenschappen van elk type en hun bijbehorende strategie vormen een basis voor het werken met Human Design. De indeling in verschillende menstypen komt voort uit het feit dat er verschillende manieren zijn waarop de menselijke energie kan werken. Elk type heeft een specifieke bijdrage te leveren en heeft ook specifieke valkuilen.

Welke centra ingekleurd zijn in jouw kaart bepaalt welk type je bent. Weet je welk type je bent, dan kan je jouw gebruiksaanwijzing voor het nemen van beslissingen vaststellen. In Human Design noemen we dit je strategie. Strategie is jouw unieke manier van beslissen en uitwisselen van energie met de wereld en de mensen om jou heen.

70% van de mensen is
(Manifesting) Generator

Jij bent hier om te doen wat jou voldoening geeft. Je bent de bouwer van de samenleving. Jij verspreidt levensenergie.

8% van de mensen is
Manifestor

Jij bent hier om impact te hebben. Jij beschikt over de energie om iets aan te jagen en jouw visie te manifesteren.

21% van de mensen is
Projector

Jij bent hier om de andere typen, vooral de Generator, te begeleiden en sturen. Maar jezelf kennen dat is vaak een mysterie.

1% van de mensen is
Reflector

Jij bent hier om een spiegel te zijn voor jouw gemeenschap. Jij bent een echte observeerder en laat je graag verrassen.

Ontdek jouw type

Human Design of jouw ‘blauwdruk’ wordt gemaakt op basis van je geboortegegevens en bestaat uit informatie uit o.a. de I Ching, Kabbala, Chakra’s, genetica, biochemie, kwantummechanica, astrologie en antropologie. Via een calculator wordt een berekening gemaakt en krijgen we jouw blauwdruk te zien.

Wil jij weten tot welk type jij behoort? Dat kan op de website van Jovian Archive. Kom daarna terug naar deze pagina en download de wegwijzer die bij jouw type hoort.

Je gaat naar de website van Jovian Archive.

Wegwijzers in Human Design

Als je jouw kaart voor de eerste keer ziet, word je onmogelijk wijs uit wat er staat. Zeker wanneer je nieuw bent in Human Design weet je niet waar te beginnen. Hoe lees je nu jouw kaart? Ik help je graag op weg in het leren kennen van jouw type en jouw unieke gebruiksaanwijzing. Per type heb ik een Wegwijzer geschreven waarin ik je uitleg geef over de meest noodzakelijke informatie om te kunnen starten met jouw experiment. De informatie in deze Wegwijzer is bedoeld als een eerste verkenning. Hij kan echter op geen enkele wijze een persoonlijke analyse vervangen.

Generator

Als Generator ben jij hier om te doen wat jou voldoening geeft. Je bent de bouwer van de samenleving. Jij verspreidt levensenergie en bent toegerust om een project dat door een Manifestor is gestart ten uitvoer te brengen. Jouw strategie is: Wacht op je respons.

Manifesting Generator

Naast de mensen die puur Generator zijn, is ongeveer de helft van alle Generators een zogenoemde Manifesting Generator. Je bent ontworpen om sneller te gaan dan ieder ander type en meerdere dingen tegelijkertijd te doen. Ook jij mag eerst wachten op je respons.

Manifestor

Als Manifestor ben je hier om impact te hebben. Initiëren, nieuwe dingen beginnen en verandering brengen. Jij beschikt over de energie om iets aan te jagen en jouw visie te manifesteren. Jouw strategie is: Informeer je omgeving voordat je handelt.

Projector

Als Projector ben jij hier om de andere typen te leren kennen. Je bent de bemiddelaar tussen de verschillende typen. Jij bent in staat om de energie van de Manifestors en de Generators te sturen en in goede banen te leiden. Jouw strategie is: Wacht op de uitnodiging.

Reflector

Als Reflector ben je hier om een spiegel te zijn voor jouw gemeenschap. Jij spiegelt letterlijk wat er in een groep of omgeving aanwezig is. Jij bent een echte observeerder en laat je graag verrassen. Jouw strategie is: Wacht minimaal een maand.

Start jouw experiment

Wil jij echt jouw unieke gebruiksaanwijzing leren kennen? Boek dan een analyse. In maximaal 2 uur gaan we diep in op jouw potentiële talenten en valkuilen in werk en leven. De analyse is puur voor inzicht in jouw ware zelf. Voor de weg terug naar jouw ware natuur.

Na de eerste analyse ga je experimenteren met jouw unieke strategie. Voor de meesten betekent dit meer afwachten dan je gewend bent te doen.

Juist door te experimenteren en te ervaren wat het leven je biedt, krijgt je gebruiksaanwijzing betekenis voor je.

Uiteraard is ieder mens uniek en zal ieder proces uniek zijn na de eerste analyse.

“Als generator voelde het stoppen met initieren in het begin heel onnatuurlijk en tegelijkertijd als een opluchting. Het betekende namelijk ook dat ik niet langer mijn mind de beslissingen mocht laten nemen, maar dat ik de wijsheid van mijn lichaam mocht leren respecteren. Mijn lichaam weet inmiddels wanneer het honger heeft, dorst en tevens waar het warm voor loopt of niet. Als generator is dat alles wat ik nodig heb om diepgaande voldoening te ervaren. Aanvankelijk deed mijn mind hard zijn best om de controle over te nemen (en natuurlijk zijn er nog momenten dat ik mijn mind hierop betrap, bijvoorbeeld als iets mij niet snel genoeg gaat).

Ik kan oprecht zeggen dat ik nu bewuster leef en weet wat mij energie geeft en wat niet.”

~ Irene

Nieuwsgierig geworden naar jouw analyse?

Maak hier een afspraak.