Groei vraagt om bewustwording

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe je meer uit jezelf haalt? Of wil je weten wat jou weerhoudt van succes in jouw werk of van simpelweg echt jezelf te zijn? Zonder masker of rol te moeten spelen…

Wat zorgt ervoor dat jij jouw uitdagingen uit de weg blijft gaan? Met de valse hoop dat dingen vanzelf overgaan…

Waar kun je de motivatie vandaan halen om wèl de confrontatie met jezelf aan te gaan? Dat is lang niet altijd leuk en soms zelfs pijnlijk ja…

Het antwoord op jouw uitdagingen zit ook in jou. Nee, die ligt niet 1, 2, 3 voor het oprapen. Het vraagt om dieper speuren, in de lagen van jouw onderbewuste. Die zoektocht hoeft niet moeilijk te zijn, maar vraagt wel om lef.

CIRKEL VAN INZICHT

De Cirkel van Inzicht

De Cirkel van Inzicht helpt je om jouw unieke profiel bloot te leggen. Drie puzzelstukken die samen een diepgaand inzicht geven. 

De Cirkel van Inzicht maakt in korte tijd helder waar bij jou of in jouw team de potentie en pijn zit. Vanuit dit inzicht kun je nieuwe keuzemogelijkheden ontdekken én via concrete waarneembare acties toewerken naar een blijvende verandering.

 

KARAKTER

Karakter

Ken jij de kwaliteiten en valkuilen van jouw karakter?

Iedereen heeft een unieke combinatie van overlevingsmechanismen en karakterstijlen die we inzetten in verschillende soorten situaties. Zo gedraag je je thuis anders dan op je werk. Jouw karakter bestaat uit een hoofdkarakter. Deze wordt helder en zichtbaar bij stress. Daarnaast heb je twee andere karakterstijlen, waar je hoofdkarakter mee samenwerkt. Deze combinatie maakt jouw unieke karakter strategie.

Een karakter heeft voor- en nadelen. Er zitten verschillende herkenbare kwaliteiten in. Deze kwaliteiten hebben invloed op je gedrag in je werk, je relaties en contacten maar ook op je uitstraling en de keuzes die je maakt.

Een karakterstijl rapport geeft je een overzicht en inzicht in je karakter. Het zorgt ervoor dat je weet waarom je bepaalde zaken aanpakt op de manier zoals je dit doet en biedt handvatten hoe je het beste kunt handelen in verschillende soorten situaties.

Karakterstijlenscan

Een karakterstijlenscan leidt je tot de diepere betekenis van jouw persoonlijke karakterstijl en geeft een totaal inzicht in jouw persoonlijke mogelijkheden, sterke kanten en valkuilen. Je krijgt inzicht in hoe uit jouw valkuilen te komen en hoe jouw sterke kanten te benutten. Dat geldt voor jou persoonlijk, in jouw werk en in de samenwerking met collega’s, familie en vrienden.

WERKMOTIVATIE

Werkmotivatie

Weet jij precies wat jou wel én niet motiveert in jouw werk?

Resultaten op het werk zijn het product van de juiste competenties én de juiste attitude.

Hoe ga je dan objectief en consistent na hoe jijzelf gemotiveerd bent? Hoe weet je hoe jij het liefst jouw werk organiseert? Kun je voorspellen hoe een gesprekspartner “van nature uit” zal reageren? Deze informatie verzamelen tijdens een mondeling gesprek is moeilijk en tijdrovend en vergt veel kennis en ervaring.

Als professional is je eigen communicatie je belangrijkste gereedschap. Daarin heb je bewust of onbewust je eigen stijl ontwikkeld.

In jouw communicatie zijn patronen te herkennen in hoe je denkt, dingen waarneemt en hoe je doet. Dit zijn taalpatronen (wat en hoe je het zegt) én patronen in houding en gedrag. Door beter inzicht in jouw eigen patronen kun je zelf effectiever sturing geven aan jouw communicatie. Je kunt dan communiceren, motiveren en overtuigen op een dieper niveau.

iWAM

Voor inzicht in je werkmotivatie zet ik iWAM in. Het staat voor Inventory for Work Attitude & Motivation (iWAM) en is een vragenlijst met 48 parameters die wordt gebruikt voor de meting van beroepsgerichte activiteiten, zoals werving en selectie, coaching, training en teamontwikkeling.

iWAM geeft een unieke vingerafdruk van het individu en gaat veel verder dan welke tool ook. Elke iWAM geeft bovendien een uniek resultaat. Het gaat hier echt om een individuele ‘foto’, dus geen mensen in vakjes stoppen.

BLAUWDRUK

Blauwdruk

Ben jij je bewust hoe jij (belangrijke) beslissingen neemt?

Human Design geeft je inzicht in jouw blauwdruk. Het is een visuele kaart van de levensenergie en laat zien hoe de levensenergie door jou heen stroomt. Hoe deze levensenergie vitaal stroomt en waar niet.

Human Design laat je zien hoe jij het beste besluiten kunt nemen. Het maakt je in de eerste plaats bewust en geeft je vele inzichten in jezelf. Het is een manier van kijken die een hulpmiddel kan zijn om beslissingen te nemen in jouw werk en leven.

Vanuit die andere blik op jezelf kun je jezelf beter leren kennen en accepteren wat echt bij je past. Wat jouw bestemming is. Je hebt daarmee de mogelijkheid om ja te zeggen wat echt bij jou hoort en liefdevol nee te zeggen tegen datgene dat niet bij jou hoort. En de enige manier om dat te kunnen is te experimenteren met jouw ‘gebruiksaanwijzing’ die ik je mee kan geven. Zo kan je zo correct mogelijk met jouw eigen energie om gaan.

Human Design

Human Design of jouw ‘blauwdruk’ wordt gemaakt op basis van je geboortegegevens en bestaat uit informatie uit o.a. de I Ching, Kabbala, Chakra’s, genetica, biochemie, kwantummechanica, astrologie en antropologie. Via een speciaal computerprogramma wordt een berekening gemaakt en krijgen we jouw blauwdruk te zien.

Eigenlijk is het principe van Human Design heel simpel: je bent geboren met jouw unieke blauwdruk en daar hoort een gebruiksaanwijzing bij die je toepast bij het nemen van beslissingen. De kern van het leven is dat we elke dag opnieuw bloot staan aan allerlei invloeden, impulsen, vragen die op je afkomen en ontmoetingen. Het is aan jou hoe je hiermee om gaat. Neem je besluiten die gebaseerd zijn op de wensen van je omgeving, je familie, de media, of volg je jouw unieke rol in dit leven? Dit betekent ook dat je niet alles hoeft te weten en kunnen in dit leven. Leef jouw unieke leven, heb jezelf lief hierin, dat is genoeg.

Ervaring

Erica
"Tijdens mijn studie Communicatie volgde ik al enkele NLP vakken, en na een uitnodigend gesprek met Irene in 2018 wist ik het direct. Ik had veel zin om de NLP Practitioner opleiding bij haar te gaan volgen! Dit heeft mij rake inzichten en veel verdieping gebracht. Je leert anders kijken naar intenties, contact en communicatie met mensen. Zeer waardevol, ook de intervisie in groepsverband was verfrissend. Irene geeft de groep als trainer een prettige richting, tussentijds is ze beschikbaar voor vragen en ze spiegelt personen op een autenthieke manier. Ze is echt een NLP expert en kan zaken direct in context plaatsen."
Erica van Ommen
interim Arbeidsmarktspecialist, Talentmanager, Trainer
monique
“Een van mijn teamleden zat thuis met stressverschijnselen. Was er sprake van een mismatch tussen haar werkmotivatie en haar nieuwe functie? Vanwege de korte doorlooptijd en de relatief lage kosten koos ik voor de iWAM-test bij trainer en coach Irene van Gameren. Deze Inventory for Work Attitude & Motivation geeft inzicht in werkmotivatie in verschillende situaties. De gedegen analyse, de duidelijke rapportage en het persoonlijke gesprek na afloop hebben mijn vermoeden bevestigd. Met de uitslag en Irenes handvatten hebben we echt naar een oplossing toe kunnen werken. En dat is natuurlijk waar het allemaal om draait.”
Monique de Jong
Manager Beleid en Communicatie bij ROVA
Erik-Jan
“Irene is in staat in 2 tot 3 zinnen tot de kern te komen. Ze is toegankelijk en scherp. Dit maakt haar een prettige gesprekspartner, zowel zakelijk als op onderwerpen gericht op haar expertise en vakgebied.”
Erik Jan Paulus
trainer, docent, interim en project management
karin
"Mijn werk was één grote brei aan het worden en ik overzag het niet. Ik had er slapeloze nachten van, dus er moest iets gebeuren. Vanuit mijn werkgever kwam het voorstel om deze test te doen. Het bevestigde mij eigenlijk al wat ik dacht, namelijk dat ik niet op de juiste plek zat. Ik heb een heel duidelijk beeld gekregen hoe ik in mijn werkleven sta. Ik begreep direct waarom mijn werk zoveel energie koste en hoe dat nou kon gebeuren. Irene is een hele prettige gesprekspartner. Het voelde erg fijn om mijn verhaal bij haar te doen, ondanks dat we elkaar vooraf maar kort aan de telefoon hadden gesproken."
Karin Riezebosch
destijds teamcoördinator educatie bij ROVA
hessel
“Op advies van Irene heb ik de iWam en karakterstijlen test gemaakt. Het uitgebreide rapport heeft me verrast. Hoewel ik dacht mezelf redelijk goed te kennen, werden een aantal belangrijke thema’s helder voor mij. Vooral door het opvolggesprek met Irene ben ik in geslaagd deze inzichten te vertalen in concrete plannen. Heel fijn! Bedankt Irene.”
Hessel Frings
De Moeiteloze Manager

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Ik start met een introductiegesprek (30 min.) waarin jij jouw verwachtingen uitlegt. Dit kan telefonisch of via Skype.
  • Dan vul je de online vragenlijsten voor werkmotivatie en karakterstijlen in op een moment dat jou past, de uitnodiging hiervoor krijg je via de mail. Deze vragenlijsten kun je in circa 60 minuten invullen. De karakterstijl uitwerking geeft weer waarom je doet wat je doet en de IWAM geeft weer hoe je dit doet. Door deze combinatie kom je tot een dieper, sneller en blijvend resultaat van jouw ontwikkeling.
  • Ik ga aan de slag met jouw antwoorden en verwerk die in een uitgebreid rapport.
  • Na het invullen van de vragenlijst volgt een persoonlijk profielgesprek waarin we samen jouw motivatie en denkstijlen gedetailleerd doornemen. Je krijgt het rapport op papier mee. Dit gesprek duurt circa 2 uur.
  • In een vervolggesprek voegen we jouw Human Design Ontwerp hieraan toe. In dit gesprek kijken we eerst naar jouw krachten. Wat is jouw unieke zelf, jouw rol in dit leven? Ik zal de gekleurde centra en kanalen langs gaan en de verbinding leggen met je type, strategie en autoriteit. Daarna ga ik de open centra langs en geef je controlevragen mee om de komende tijd mee te gaan experimenteren. Dit gesprek van circa 2 uur wordt opgenomen en kun je op elk gewenst moment terugluisteren.

Wat kun je ermee?

Wat kun je ermee?

  • Je krijgt helder zicht op wat jou precies motiveert in jouw werk en wat jou juist demotiveert. Een ideaal vertrekpunt om jouw problemen in werksituaties en doelen scherper in kaart brengen en aan te pakken.
  • Jouw unieke profiel geeft je inzicht, begrip en geweldige mogelijkheden om jouw communicatie met anderen te verbeteren.

Je kunt de cirkel van inzicht ook gebruiken als een concrete tool om het functioneren van mensen in organisaties te verbeteren bij o.a. teamontwikkeling, coaching, conflictbemiddeling en recruitment.

DE CIRKEL VAN INZICHT

Bel of app mij als je meer informatie over De Cirkel van Inzicht wilt en de mogelijkheden voor jou persoonlijk wilt ontdekken.

Bel of app mij: 06-21276409‬

Met inzicht maak je het verschil

Ik geloof dat inzicht in jezelf essentieel is. Inzicht is allesbepalend in de motivatie van jouw medewerkers, collega’s en opdrachtgevers of klanten. Niet alleen voor jouw resultaat, het wel of niet behalen van je doelen. Maar zeker ook voor meer werkplezier en werkgeluk, van jezelf en de mensen met wie je samenwerkt.

Inzicht in jouw karakter, werkmotivatie en blauwdruk helpt je om werkelijk verandering tot stand brengen.

Reisleider van professionele groei

Het is mijn rol als coach om jou onbevooroordeeld en onbevangen inzicht te geven in jouw karakter, werkmotivatie en blauwdruk. In jouw groeimogelijkheden en jouw innerlijke saboteur. Maar bovenal jou te begeleiden in het ontdekken van jouw purpose, jouw unieke missie én jou te helpen om grote en kleine stappen te zetten in het zichtbaar maken van jouw missie op jouw unieke wijze.

Eigen regie over je werk, een purpose hebben, kunnen omgaan met tegenslagen en doelbewust zoeken naar de positieve eigenschappen van jouw werk zijn sleutelbegrippen voor jouw werkgeluk. Die zijn niet afhankelijk van jouw omgeving, maar daar ben jij zelf de baas over.

VERHALEN

Hoe Arjan met de Cirkel van Inzicht onbeperkte mogelijkheden kreeg.

Lees het verhaal

Organisaties

Analyse toepassen op je team, bedrijf of organisatie? Ook dat kan!

Lees meer voor organisaties

Contact

Bel, mail of app voor het maken van een afspraak of meer informatie.

Contact opnemen