Ben jij projectmanager, projectleider of programmamanager óf stuur je regelmatig projecten aan in je werk en herken je dit?

  • Zie je vaak dat projecten mislukken of enorm vertragen?
  • Heb je moeite met het motiveren van jouw stakeholders?
  • Ervaar je stress om deadlines en resultaten te halen?
  • Dat je in je vrije tijd nog zit te malen over je project?
  • Dat je niet begrepen wordt door je opdrachtgever?
  • Dat je opdrachtgever ontevreden is over jouw project?

voetbal-tackle

Problemen tussen mensen kunnen projecten  ernstig schaden. Denk hierbij aan: vertraging, mindere kwaliteit , hogere kosten en veel stress voor iedereen in de projectorganisatie. De meeste project professionals hebben waarschijnlijk wel een gestructureerde methode zoals Prince 2 of IPMA  geleerd, maar nooit de soft skills voor het managen van problemen in een project. 

Zo herinner ik mij, bij een groot verandertraject, eindeloze projectvergaderingen waarin we voor mijn gevoel geen steek verder kwamen. Iedere keer werd weer terug gekeken en oeverloos gediscussieerd. Na afloop van de vergadering wist ik bovendien niet eens precies wat nu eigenlijk van mij verwacht werd. Weinig gemotiveerd kwam ik de vergaderingen weer uit. Die projectleider van toen zou ongelofelijk veel baat hebben gehad bij de techniek van een goed kader zetten.

Wil je hier meer over weten?

Dan hebben wij speciaal voor jou het gratis e-book ‘Top 5 uitdagingen van project professionals en tips om ze te tackelen’. Klik hier om het e-book te downloaden.

P.S. Ken jij mensen die project professional zijn en voor wie dit e-book heel nuttig is? Wij vinden het leuk als je dit bericht doorstuurt!

 

Gratis ervaringsverhalen in je mailbox?

Schrijf je in voor de ervaringsverhalen zoals deze. Verhalen met herkenbare situaties en praktische tips om daarmee om te gaan in jouw leven.

Bedankt voor je inschrijving!

Check je mailbox om je inschrijving te bevestigen.

Misschien vind je deze verhalen ook interessant