Heb jij recent nog een leuk of spannend avontuur beleefd? Hoeveel plezier heb je daar van gehad?

En je kunt een avontuur zo klein of groot zien als je maar wilt. Voor mijn dochters was een weekend naar Amsterdam al een waanzinnig groot avontuur. In het Rijksmuseum gingen we tijdens een kinderworkshop op expeditie naar Nova Zembla en konden we met al onze zintuigen de verhalen beleven van onze voorvaderen uit de Gouden Eeuw.

De kinderen (en ouders) werden uitgedaagd om zich voor te stellen hoe het leven op Nova Zembla er aan toe ging door middel van theater en door zelf op onderzoek uit te gaan. Hoe creatief word je wanneer avontuur omslaat in overleven? Op speelse wijze werd hun creativiteit geprikkeld. En ze genoten er zichtbaar van. En wij ook!

Iemand die mij ook keer op keer weet te prikkelen is Sir Ken Robinson. Met name met zijn visie op creativiteit. Hij stelt dat volwassen zeggen dat ze zichzelf niet creatief vinden en dat kinderen wel vinden dat ze creatief zijn. Herkenbaar? 

Wij beperken onszelf met het idee dat we niet creatief zouden zijn. Hoe brengen we daar verandering in?

Eén uitspraak van Sir Ken Robinson die mij bijzonder triggert is deze:

“Als wij serieus de wereld om ons heen willen verkennen, dan zullen wij onze innerlijke wereld moeten verkennen”

In bovenstaande korte film komt zijn visie treffend tot uitdrukking. De titel ervan: ‘Hoe ben jij creatief i.p.v. hoe creatief ben jij?’ maakt nieuwsgierig en zijn vragen zetten je aan tot nadenken.

Durf jij het avontuur aan te gaan om jouw innerlijke wereld te ontdekken? Om bewust te worden van jouw dagelijkse patronen? En herken je dat er momenten zijn dat je je zelf laat tegenhouden in jouw avonturen door allerlei, soms ongrijpbare, redenen?
NLP helpt je bij het verkennen van jouw innerlijke wereld en formuleren van aantrekkelijke doelen en concrete acties om ook gewoon te doen. In je werk en privéleven. Nieuwsgierig hoe? Neem dan contact met ons op of kom eens langs voor een kop koffie.

Misschien vind je deze verhalen ook interessant