Skip to content

Inzicht in jouw werkmotivatie

Ontdek jouw unieke profiel

Heb jij wel eens moeite om jouw boodschap goed over te brengen?

Of het idee dat een ander jou niet begrijpt?
Heb je soms moeite om jezelf of mensen met wie je werkt in beweging te krijgen?

En herken je ook, dat je momenten hebt dat iets heel goed gaat en dat je je eigenlijk niet bewust bent van wat je dan doet?

Jouw stijl van verbaal en non-verbaal communiceren

Als manager, ondernemer, adviseur of coach is je eigen communicatie je belangrijkste gereedschap. Daarin heb je bewust of onbewust je eigen stijl ontwikkeld.

Vaak zijn mensen gericht op wát ze zeggen, op de inhoud. De betekenis en kwaliteit van wat je communiceert, wordt echter in hoge mate bepaald door hóe je de dingen zegt, verbaal en non-verbaal.

In jouw communicatie zijn patronen te herkennen in hoe je denkt, dingen waarneemt en hoe je doet. Dit zijn taalpatronen (wat en hoe je het zegt) én patronen in houding en gedrag. Door beter inzicht in jouw eigen patronen kun je zelf effectiever sturing geven aan jouw communicatie. Je kunt dan communiceren, motiveren en overtuigen op een dieper niveau.

Ik signaleer nu veel duidelijker de oorzaken van het niet bereiken van mijn doelen en weet wat ik er mee kan doen. Ik voel me veel krachtiger.

Hoe krijg je dit inzicht?

Via een online vragenlijst die jouw unieke profiel van verschillende (taal)patronen – jouw manier van waarnemen, denken, praten en handelen – in beeld brengt. Dit profiel geeft niet aan wat je denkt, maar hóe je denkt. Deze patronen geven niet aan hoe je bent, maar hoe je in een bepaalde context mentaal en emotioneel reageert.

Het is dus geen persoonlijkheidstest waaruit een persoonlijkheid rolt met vaste karaktereigenschappen. Deze analyse gaat er juist van uit dat je in verschillende situaties anders kunt reageren en functioneren.

Inzicht in mijn unieke profiel is voor mij een verrijking in kennis, inzichten en toepassingen om persoonlijke ontwikkeling op verschillende manieren te stimuleren.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Ik start met een introductiegesprek (30 min.) waarin jij jouw verwachtingen uitlegt. Dit kan telefonisch of via Skype.
  • Dan vul je de online vragenlijst in op een moment dat jou past, de uitnodiging hiervoor krijg je via de mail. Deze vragenlijst, die je in circa 45 minuten kunt invullen, verduidelijkt hoe jij het liefst jouw werk organiseert en wat jou motiveert.
  • Ik ga aan de slag met jouw antwoorden en verwerk die in een uitgebreid rapport.
  • Na het invullen van de vragenlijst volgt een persoonlijk profielgesprek waarin we samen jouw motivatie en denkstijlen gedetailleerd doornemen. Je krijgt het rapport op papier mee. Dit gesprek duurt circa 2 uur.

Wat kun je ermee?

  • Je krijgt helder zicht op wat jou precies motiveert in jouw werk en wat jou juist demotiveert. Een ideaal vertrekpunt om jouw problemen in werksituaties en doelen scherper in kaart brengen en aan te pakken.
  • Jouw unieke profiel geeft je inzicht, begrip en geweldige mogelijkheden om jouw communicatie met anderen te verbeteren.
  • Je kunt inzicht in jouw werkmotivatie ook gebruiken als een concrete tool om het functioneren van mensen in organisaties te verbeteren bij o.a. teamontwikkeling, coaching, conflictbemiddeling en recruitment.

Ervaring

monique
“Een van mijn teamleden zat thuis met stressverschijnselen. Was er sprake van een mismatch tussen haar werkmotivatie en haar nieuwe functie? Vanwege de korte doorlooptijd en de relatief lage kosten koos ik voor de iWAM-test bij trainer en coach Irene van Gameren. Deze Inventory for Work Attitude & Motivation geeft inzicht in werkmotivatie in verschillende situaties. De gedegen analyse, de duidelijke rapportage en het persoonlijke gesprek na afloop hebben mijn vermoeden bevestigd. Met de uitslag en Irenes handvatten hebben we echt naar een oplossing toe kunnen werken. En dat is natuurlijk waar het allemaal om draait.”
Monique de Jong
Manager Beleid en Communicatie bij ROVA
Erik-Jan
“Irene is in staat in 2 tot 3 zinnen tot de kern te komen. Ze is toegankelijk en scherp. Dit maakt haar een prettige gesprekspartner, zowel zakelijk als op onderwerpen gericht op haar expertise en vakgebied.”
Erik Jan Paulus
trainer, docent, interim en project management
karin
"Mijn werk was één grote brei aan het worden en ik overzag het niet. Ik had er slapeloze nachten van, dus er moest iets gebeuren. Vanuit mijn werkgever kwam het voorstel om deze test te doen. Het bevestigde mij eigenlijk al wat ik dacht, namelijk dat ik niet op de juiste plek zat. Ik heb een heel duidelijk beeld gekregen hoe ik in mijn werkleven sta. Ik begreep direct waarom mijn werk zoveel energie koste en hoe dat nou kon gebeuren. Irene is een hele prettige gesprekspartner. Het voelde erg fijn om mijn verhaal bij haar te doen, ondanks dat we elkaar vooraf maar kort aan de telefoon hadden gesproken."
Karin Riezebosch
destijds teamcoördinator educatie bij ROVA
hessel
“Op advies van Irene heb ik de iWam en karakterstijlen test gemaakt. Het uitgebreide rapport heeft me verrast. Hoewel ik dacht mezelf redelijk goed te kennen, werden een aantal belangrijke thema’s helder voor mij. Vooral door het opvolggesprek met Irene ben ik in geslaagd deze inzichten te vertalen in concrete plannen. Heel fijn! Bedankt Irene.”
Hessel Frings
De Moeiteloze Manager

Investering

De complete analyse bedraagt € 749,- excl. btw. Een persoonlijke toelichting op jouw unieke profiel, zoals hierbij inbegrepen, is daarvoor noodzakelijk.

Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in wat er voor zorgt dat iemand doet wat hij doet.

Ben jij nieuwsgierig naar jouw unieke profiel en wat jou motiveert in jouw werk? Wil jij effectiever gebruik maken van jouw manier van communiceren? Neem dan nu contact met mij op voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

VERHALEN

Hoe Lieneke meer inzicht kreeg in haar werkmotivatie.

Lees het verhaal

Organisaties

Analyse toepassen op je team, bedrijf of organisatie? Ook dat kan!

Lees meer voor organisaties

Contact

Bel, mail of app voor het maken van een afspraak of meer informatie.

Contact opnemen