Ellen Geerts – relatiebeheerder Odeon de Spiegel theaters

20140815-150x150Ellen, wat was voor jou de aanleiding om mee te doen aan de NLP opleiding?
Om je te ontwikkelen kun je ervoor kiezen om een opleiding te volgen op een bepaald onderwerp. Je kunt er ook voor kiezen om je persoonlijk te ontwikkelen. Hiervoor heb ik gekozen. Met NLP heb ik vanaf de basis mijn eigen kader opnieuw onder de loep genomen. Waartoe doe ik bepaalde dingen, denk ik op een bepaalde manier en handel ik op een bepaalde wijze? Hoe communiceren anderen, hoe communiceer ik met anderen? Met als doel om mijzelf nog sterker te maken, mijn toegevoegde waarde voor Odeon de Spiegel theaters te vergroten en richting te geven aan mijn toekomst.

En heeft de opleiding aan jouw verwachtingen voldaan?
Jazeker!

Welke veranderingen heb je bij jezelf gemerkt in je werk/leven sinds je bent begonnen met NLP?
Ik kan weer doelgerichter opereren. Ook ken ik nu de methodes om mijn stemmingen te versterken of af te zwakken. Dat maakt voor mij het leven prettiger. Bovendien begrijp ik nu hoe en waarom mensen soms anders reageren en weet ik hoe ik daarop zelf actie kan ondernemen. Ik had eerder sterk de neiging om mensen in bepaalde hokjes te plaatsen. Ik weet nu waar het vandaan komt en ik heb het daardoor kunnen loslaten.

Waar ben je zelf echt mee geholpen?
De meeste baat heb ik toch wel bij een duidelijke focus. Ik weet nu wat ik wil en daardoor kan ik gemakkelijker mijn gedachten omzetten in acties. Ik merk dat die acties concreet richting geven aan mijn toekomst en dat er meer ruimte is om te genieten!

Welke veranderingen zien anderen bij jou in je werk/leven sinds je bent begonnen met NLP?
Dat is een leuke vraag. Ik krijg te horen dat ik concreter ben, doelgerichter en vooral minder perfectionistisch. Dat is dan nog voldoende goed (zei ze met een gulle lach). Eerder dacht ik altijd dat als ik perfectionistisch werk, ik dan pas goed kan werken. Nu weet ik dat het met minder ook kan.

Aan wie zou jij deze opleiding willen aanbevelen?
Ik denk dat deze opleiding perfect is voor iedereen die nieuwe zelfkennis en creativiteit wil opdoen. Ik geloof ook zeker dat het de interne communicatie binnen bedrijven zal bevorderen. Eigenlijk voor alle mensen die ambitie hebben in hun werk en leven.

Weet je, wat ik me nu afvraag: Hoe zou het zijn als er vanaf het voortgezet onderwijs al NLP kan worden aangeboden ter voorbereiding op toekomst?
Dat is een leuke vraag die ons ook zeker bezig houdt. Wij willen graag meedenken met het onderwijs om NLP te integreren in het onderwijs. 

 

Misschien vind je deze verhalen ook interessant