De presentatie die ik, Irene, vrijdag tijdens Womens Event Noord gaf, ging over de kunst van succesvol zijn. Echt goed contact maken is daarbij een onmisbare vaardigheid. 20140925-boom-300x181

Om mij hierop voor te bereiden maak ik uiteraard gebruik van de NLP technieken die ik in mijn eigen rugzak heb zitten. Het belangrijkste is dat ik begin met het eind voor ogen. Ik vraag mezelf eerst af: Wat is mijn doel? Wie zitten er in de zaal? Wat wil ik bereiken? Nadat ik bedacht heb wat ik wil overbrengen, visualiseer ik mezelf op het podium voor de zaal en doe ik in  gedachten mijn lezing. Ik bedenk wat ik wil zien, wat ik wil zeggen, wat ik wil horen, hoe ik me wil voelen en ik vraag mezelf af waar ik op dat moment van overtuigd ben. Wanneer ik daar een scherp beeld van heb werk ik mijn verhaal uit op papier en zoek ik er beelden bij, die voor mij de kapstok vormen om mijn verhaal te vertellen.

Maar eigenlijk ben ik veel nieuwsgieriger naar het verhaal van mijn bezoekers. Ik wil ze prikkelen, nieuwsgierig maken. Ja,  zelfs wakker schudden. Ben jij nieuwsgierig naar hoe snel het mis kan gaan in het maken van goed contact? Luister dan onderstaand naar het audiofragment.

Wil jij meer weten over het gebruik van je zintuigen? Wil jij leren om via communicatie beter contact te maken? Ben jij nieuwsgierig hoe wij jou verder kunnen helpen in jouw professionele groei? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin wij samen jouw mogelijkheden voor verdere groei verkennen. Of kijk hier voor meer informatie en het aanmelden voor onze NLP Business Practitioner. De eerstvolgende start op donderdag 9 oktober.

Misschien vind je deze verhalen ook interessant