Durven wij nog wel te dromen? Het valt mij steeds vaker op dat we het eng of lastig vinden om te zeggen wat we nu ECHT graag willen.

Beeld-zwarte-piste-300x217Magneetwerking
Als je je dromen in de wereld durft te zetten, werkt dit als een magneet, is mijn ervaring. Ter inspiratie lees ik graag verhalen van mensen die hun droom hebben gerealiseerd.

Vandaag viel mijn oog op een interview met Sipke Jan Bousema, presentator, producent en documentairemaker. Daarin zegt hij: “Alles begint met een droom. Toen ik een jaar of zes was, zag ik op een kalender het jaar 2000 staan. Wauw, dacht ik, hoe zal mijn leven er dan uitzien? Zal ik dan al tv-presentator zijn? En in 2000 won ik een Academy Award voor beste nieuwkomer! Barack Obama heeft ooit het idee gehad: ik word president van Amerika. Ik weet nog goed dat hij bij Oprah Winfrey te gast was en over zijn droom vertelde. Als hij nooit had uitgesproken wat hij van plan was, was er niets van gekomen. Door met mensen te praten over wat je wilt, gebeuren er bijzondere dingen.”

Ken jij jouw dromen? Met wie heb jij jouw dromen al gedeeld? Of houd jij ze heimelijk voor jezelf? 
Ik wil je uitnodigen om vrij te dromen én ze te delen. Bespeur je angst bij jezelf? Of hoor je een stemmetje die je tegenhoudt om in actie te komen? Vind dan een manier waarop je jouw angst(en) kunt overwinnen.

Je diepste angst overwinnen
Wanneer ik iets (dood)eng vind om te doen, bijvoorbeeld een pitch of presentatie geven voor een onbekende groep of een offerte nabellen die ik heel graag wil doen, dan put ik kracht uit het gedicht ‘Our deepest fear’. Van Marianne Williamson uit haar boek ‘A return to love’. De kans is groot dat je het al eens hebt gehoord of gelezen. Toch wil ik mijn inspiratiebron graag met je delen:

Our deepest fear is not that we are inadequate.
Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.

It is our light, not our darkness, that most frightens us.
We ask ourselves, who am I to be briljant, gorgeous, talented, fabulous?

Actually who are you not te be? You are a child of God.
Your playing small doesn’t serve the world.
There’s nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are alle meant to shine, as children do.

We were born to make manifest the glory of God that is within us.
It’s not just in some of us; it’s in everyone.

And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.
As we’re liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.

Je eigen anker ontdekken
Na het lezen van dit gedicht, heb ik mijn doel weer scherp voor ogen en kom ik weer helemaal in mijn kracht. En ben ik in staat om die actie te doen die nodig is voor het bereiken van mijn doel. Voor mij is het een heel sterk anker. (Ankeren is een bijzonder krachtige NLP-techniek die je helpt om je emoties beter te managen).

Ontdek wat jou weer in je kracht brengt, wat jou helpt om die belangrijke stap te zetten in de richting van jouw droom of doel.

Wil jij hulp bij het ontdekken van jouw doel of droom? Wil jij de technieken leren om in je kracht te komen? Wil jij leren hoe je kunt focussen op je doel? Kijk dan hier voor meer informatie over de NLP Business opleidingen die wij geven of meld je aan voor een NLP Introductiemiddag, om vrijblijvend kennis te maken met NLP.

Misschien vind je deze verhalen ook interessant