Hoe vaak heb jij jezelf deze vraag gesteld?
Ik vond deze inspirerende video waarin Scott Dinsmore je drie kaders geeft om te gaan doen wat jij echt belangrijk vindt en waar je echt enthousiast van wordt.

1. Word een zelf-expert
Begin met het begrijpen van jezelf. Ontdek wat je wilt. Als je niet weet waar je naar zoekt, dan zal je het nooit vinden. En er is niemand die je dat gaat leren, dat moet je echt zelf doen.

Ontdek ook wat je waarden zijn: wat is echt belangrijk voor je? Je waarden sturen jouw gedrag op onbewust niveau. Wanneer je werk doet waar je echt van houdt, dat echt belangrijk voor je is, maakt het je uiteindelijk niet uit of het wel of niet betaald wordt. Bij wijze van spreken dan… Je merkt zelf al snel het verschil.

2. Doe het onmogelijke
Mensen doen het vaak niet, omdat ze zelf denken dat ze het niet kunnen of omdat mensen in hun omgeving vertellen dat ze het niet kunnen of nooit zult bereiken.
We geven op of we beginnen er überhaupt niet aan.
Daag jezelf uit om uit je comfortzone te stappen en begin klein. Een kleine verandering kan al een groots effect hebben.

3. Omgeef je met mensen die vol passie leven
Kies mensen in je omgeving die meer doen dan ze zelf voor mogelijk hielden. De omgeving waarin je beweegt is bepalend voor de activiteiten die je zelf kiest te doen.

Deze drie kaders omarm ik volledig. Ik heb ervaren dat het inderdaad zo werkt. Ik heb mijn eerste stappen dit jaar al gezet. Daarover volgende keer meer.
Wil jij ook direct aan de slag om te ontdekken wat voor jou echt belangrijk is en hoe je dat kunt bereiken? Bestel dan hier mijn boek De Intervisieclub. Of neem contact met mij op voor een gratis Groeiscan waarin we samen vaststellen wat jij nodig hebt om verder te groeien.

Gratis ervaringsverhalen in je mailbox?

Schrijf je in voor de ervaringsverhalen zoals deze. Verhalen met herkenbare situaties en praktische tips om daarmee om te gaan in jouw leven.

Bedankt voor je inschrijving!

Check je mailbox om je inschrijving te bevestigen.

Misschien vind je deze verhalen ook interessant