verdwaald-300x232Herken je dat je jezelf wel eens afvraagt hoe het toch komt dat je voor jouw gevoel op de verkeerde plaats bent? Of wellicht het verkeerde werk doet? Dat je veel liever ergens anders zou zijn? En werk doet waar je echt plezier aan beleeft…

Zo zat ik, Irene, deze week op maandagmorgen in de trein naar een afspraak en ik realiseerde ik me ineens dat ik uit een soort plichtbesef naar deze afspraak toe ging. Terwijl ik op dezelfde tijd nog wel minstens 10 andere activiteiten kon bedenken die me veel gerichter naar mijn doel konden leiden. Op het laatste moment afzeggen met een smoes was natuurlijk een mogelijkheid. Alleen past dat niet bij mij. Ik had immers een afspraak staan en neem daar mijn verantwoordelijkheid voor.

Kan het ook anders? Jazeker! Daar werd ik mezelf in de trein weer haarfijn van bewust.

Hoe zou het voor je zijn dat je je als een vis in het water voelt waar je ook bent? En zou het handig zijn wanneer je een paar slimme technieken kent voor die keren wanneer dat nu nèt niet het geval is? Bijvoorbeeld zo’n moment als ik hierboven beschreef.

Begin met het kiezen van jouw eindbestemming

Wat je ook wilt, waar je ook mee begint, zorg dat je jouw eindbestemming kent. Ongeacht de situatie. Of het nu om een vergadering gaat, jouw loopbaan of jouw bedrijf. Zorg dat je jouw doel kent. Kruip achter het stuur van jouw bus en stippel zelf jouw routebeschrijving uit. Met verschillende subdoelen, plaatsen, waar je naar toe wilt. Neem zelf die verantwoordelijkheid. En maak ook gebruik van je onbewuste als kompas. Dat enorm krachtige instrument dat alles in zich heeft om jou tijdens jouw reis te helpen.

Leer slimmer navigeren

Blijf nieuwsgierig. Zorg ervoor dat je altijd op zoek blijft naar nieuwe dingen. Ga niet uit van het vanzelfsprekende maar blijf zoeken naar andere oplossingen, wegen en mogelijkheden. Laat je niet meesleuren in aannames. Ga zelf op ontdekkingstocht. En ga altijd door met leren en ontwikkelen.

Vraag jezelf af waar jij allemaal ja tegen zegt

Als je ergens ja tegen zegt, zeg je nee tegen iets anders. Bedenk voor jezelf goed wat dat is. Wanneer je ja zegt tegen een afspraak, vergadering of activiteit, waar zeg je dan nee tegen? Is dat het jou waard? Maak daarin bewust een afweging.

Mocht het je toch nog overkomen…

Voor die momenten dat je per ongeluk toch in situatie of afspraak beland waar je minder enthousiast over bent heb ik de volgende tip voor je:

Bedenk hoe de afspraak, bijeenkomst of welke gelegenheid dan ook, alsnog kan bijdragen aan jouw doel? Wat kun je er voor jezelf nog uithalen? Welke leuke contacten kun je nog leggen? Welke vaardigheden kun je nog oefenen? Dan heeft het toch nog nut  gehad en heb jij er in ieder geval meer plezier aan beleefd dan je vooraf had kunnen bedenken.

NLP Business als wegwijzer in je werk gebruiken


Wil jij een heldere koers in jouw werk en leven? Wil jij leren hoe je met meer plezier en resultaat kunt werken?
Wil jij meer handvaten en technieken krijgen om slimmer te navigeren? Kijk dan hier voor meer informatie over onze NLP Business opleidingen en neem gerust contact op wanneer je wilt onderzoeken op welke wijze wij jou verder kunnen helpen.

Gratis ervaringsverhalen in je mailbox?

Schrijf je in voor de ervaringsverhalen zoals deze. Verhalen met herkenbare situaties en praktische tips om daarmee om te gaan in jouw leven.

Bedankt voor je inschrijving!

Check je mailbox om je inschrijving te bevestigen.

Misschien vind je deze verhalen ook interessant