Je kent het misschien vast wel dat je in bed ligt en er van alles door je hoofd spookt waardoor je geen slaap kunt vatten?

Of dat je bij een vergadering of gesprek zit en ineens ontdekt dat je een stuk hebt gemist. Je was met je gedachten al bij die belangrijke bespreking van morgen, of het weekendje weg dat je net had geboekt. Misschien was je wel over je eigen vervelende gewoonte aan het peinzen of jouw partner of collega die je nogal irriteert de laatste tijd.

Dwalen in je gedachten
Hoe dan ook, we zijn er in getraind om voortdurend afgeleid te zijn van het huidige moment. We dwalen af met onze gedachten uit het NU naar het verleden, naar de toekomst. Of we hebben juist een gedachte over onszelf of over een ander. Kortom, allemaal gedachten die ons afleiden van het heden, van het NU. Deze gedachten roepen weer gevoelens op die we misschien prettig vinden, maar dikwijls ook onprettig.

Jezelf voor de gek houden
Lastige beslissingen stellen we het liefste ook graag uit, daar willen we NU niet mee bezig zijn. Ik herken het zelf net zo goed. Alleen stel je de pijn voor jezelf daarmee steeds weer uit. NU voelt nooit als het juiste moment en daarin zit precies de crux, het is een gevoel of een idee dat we hebben, maar niet de realiteit.

Door deze afwezigheid raak je ook letterlijk uit contact met je innerlijke hulpbronnen. Je ziet even geen oplossingen voor je problemen. Die stop je liever snel weer weg, negeert misschien zelfs hun bestaan. Of bagatelliseert ze: ‘Het valt eigenlijk ook allemaal wel mee.’ Stop daarmee, want je houdt jezelf gewoon voor de gek.

Stoppen met tobben, piekeren en uitstellen
Hoe prettig zou het zijn wanneer je juist wel gebruik leert maken van het nu?
Gelijk actie onderneemt? Dat bespaart je heel wat getob, gepieker, buikpijn, hoofdpijn en slapeloze nachten. Toch?

Hoe doe je dat dan?
Het begint met bewustwording.
Ga bij jezelf maar eens na waar jouw gedachten zijn bij een situatie waarin je je ongemakkelijk voelt of juist een situatie waarin je je heel prettig en opgewekt voelt. Gaan ze terug naar het verleden? Naar de toekomst? Keer je naar binnen in jouw eigen denkwereld of zijn je gedachten bij de ander?
Inzicht is de eerste stap in verandering.

Je kunt uitsluitend NU veranderen
Ons denkvermogen kan dan wel een verleden en een toekomst bedenken: Ons lijf is altijd en uitsluitend in het NU. Je herkent dit principe wel als je weet dat een presentatie geven niet eng is, maar tóch verstijft als je er een moet geven. Je kunt het ‘bedenken’ dus gewoon overslaan.

Verwarring betekent verandering
Doorbreken van oude gewoontes en patronen is nodig om een frisse start te kunnen maken. Vanuit het NU, want dat is altijd het juiste moment. En weet dat het daardoor juist de goede kant opgaat. Vertrouw daarop. Dat kan even verwarrend voor je zijn, maar verwarring betekent verandering en verandering is nodig om tot nieuwe inzichten over jezelf te komen.

Ben jij eraan toe om die frisse start te maken? Kies jij er voor om de vervelende patronen die jou belemmeren in je werk en leven te doorbreken? Wil jij genieten van de mooie momenten van het leven en doelgericht naar de toekomst kijken? Neem dan nu contact met mij op om te bespreken welk aanbod het meest passend is voor jou.

Gratis ervaringsverhalen in je mailbox?

Schrijf je in voor de ervaringsverhalen zoals deze. Verhalen met herkenbare situaties en praktische tips om daarmee om te gaan in jouw leven.

Bedankt voor je inschrijving!

Check je mailbox om je inschrijving te bevestigen.

Misschien vind je deze verhalen ook interessant