Annemiek Meinster – Stagebegeleider bij Cibap Business

201bloeien-300x199

Annemiek, wat was jouw motivatie om mee te doen aan de NLP opleiding en wat heeft de opleiding je opgeleverd?
Ik wilde graag meer inzicht krijgen in de stappen die ik al gezet heb en nog kan zetten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dat is gelukt! Ik heb meer inzicht gekregen in wat er al gebeurd is en hoe dat in zijn werk is gegaan. Ook zie ik nu duidelijk dat ik mijn grootste obstakels uit de weg heb geruimd en dat ik nu in evenwicht ben. Vandaar ook dat ik zoveel kracht op kan roepen om door te gaan op de door mij ingeslagen weg. Alles ‘klopt’ nu voor mij: mijn innerlijk, wat ik doe en hoe ik het doe. Het voelt alsof ik tot bloei gekomen ben.

Ook wilde ik vaardigheden opdoen ten behoeve van het coachen. Ook dit is zeker gelukt, al besef ik heel goed dat ik nog veel moet oefenen en het geleerde in de praktijk moet leren toe te passen.

Welke veranderingen heb je bij je zelf gemerkt in je werk/leven sinds je bent begonnen met NLP?
Ik besef beter dat ik al veel gewerkt heb aan allerlei problemen en belemmeringen en daarin ook al veel bereikt heb. Daar mag ik best trots op zijn. Dit maakt dat ik positiever naar mezelf kijk. Ik weet wel dat mensen verschillen en dat ik met de één een betere klik heb dan met de ander, maar nu weet ik beter hoe dat komt. Ik begrijp de ander beter en kan de communicatie beter sturen. Ook denk ik dat ik nog meer gefocust ben op mijn doel(en).

Wat specifiek sprak jou het meeste aan in de opleiding?
De technieken en vaardigheden die met rapport te maken (echt contact maken) hebben en de metaprogramma’s. Leren hoe mensen gemotiveerd worden in hun werk.

Aan wie zou jij deze opleiding willen aanbevelen?
Aan iedereen die beroepsmatig veel moet communiceren met mensen en in rapport moet kunnen komen, bijvoorbeeld ook mijn fysiotherapeut.

Is er iets waar je Henk en Irene speciaal voor wilt bedanken?
De kundigheid waarmee jullie zelf in praktijk brengen wat jullie anderen leren. De coachvaardigheden, waarmee jullie anderen in z’n waarde laten en een spiegel voor kunnen houden.

 

 

Misschien vind je deze verhalen ook interessant