Hoe vaak stel jij jezelf de vraag: ‘Wat moet ik in mezelf veranderen om verder te komen?’ Dagelijks, wekelijks of zoals de meeste mensen eigenlijk niet tot nauwelijks?

Een vrouw die dit wèl met regelmaat doet en daar openhartig over kan vertellen, weet mij dan ook gelijk te triggeren. Stefanie Hottenhuis, Raad van Bestuurslid bij Arcadis, laat in een interview in het FAB magazine een enorme drive zien. Welke overtuigingen drijven haar voort? Wat maakt voor haar het verschil? Daar was ik wel nieuwsgierig naar.

20141030-Balans-300x222Elke stap is een leermoment
Iemand die zo sterk en daadkrachtig overkomt en succesvol is in wat ze doet, zou zij überhaupt wel eens twijfelen? ‘Twijfels? Ja, absoluut. Maar twijfel is geen reden om iets niet te doen. Elke stap is een leermoment, een moment van reflectie. Wat moet ik in mezelf veranderen om verder te komen?’
Impliciet zegt ze hiermee: falen bestaat niet, alleen feedback. Eén van de NLP-vooronderstellingen. Overwin je angst en doe het gewoon. Zet die eerste stap.

Gewoon lef hebben 
Ik kan me voorstellen dat zij in haar carrière met regelmaat voor belangrijke beslissingen heeft gestaan. Hoe gaat ze daarmee om? Het antwoord daarop lijkt ogenschijnlijk eenvoudig: ‘Stel jezelf de vraag: wat kan er nou eigenlijk gebeuren?’ Het belangrijkste is volgens Stefanie (en ik ben het volledig met haar eens) dat je gezond blijft en in balans. ‘En als het werk niet lukt, wat dan nog? Dan heb je iets geleerd en ben je een ervaring rijker. Je moet gewoon lef hebben. En ook het lef, om als je merkt dat je het niet aankunt, naar je leidinggevende te stappen en het te zeggen.’ Ben je ondernemer? Heb dan het lef hulp te vragen bij anderen. Voor iedereen geldt, blijf niet alleen aanmodderen en worstelen.

Ontdek jouw eigen rolmodellen
Dat rolmodellen zo ontzettend belangrijk zijn beaamt Stefanie ook volmondig. ‘Rolmodellen, of het nu mannen of vrouwen zijn, zijn belangrijk! Ik heb er meerdere gehad, bijvoorbeeld mijn moeder. Zij had een eigen bedrijf en een fantastische carrière. En ook al was ze niet 24/7 beschikbaar voor mij, ik heb een geweldige relatie met haar. In Nederland is er een sociale druk op vrouwen, het is altijd de omgeving die vraagt of je niet teveel werkt of reist. Natuurlijk vraag ik me soms ook af of ik de juiste keuzes maak. Maar ik werk niet omdat iemand me dwingt; het is geen opoffering. Integendeel. Ik heb lol in mijn werk en daarom doe ik het.’

Wie zijn jouw rolmodellen? Welke eigenschappen, vaardigheden of overtuigingen, die zij laten zien en horen inspireren jou? Wat kun jij van ze leren?

Slimme mensen willen excelleren
Ik ben wel heel benieuwd, hoe houdt zij zichzelf en haar medewerkers  gemotiveerd, want als organisatie moet je medewerkers natuurlijk wel kunnen inspireren. ‘Ze moeten ervoor gaan, zich willen onderscheiden en resultaat leveren. Dat is wat iedereen bij ons bindt. Iedereen kan zich voorstellen waarom belangrijk is wat wij doen. Slimme mensen willen excelleren, daardoor worden ze gemotiveerd.’

Op basis van dit antwoord zou ik het liefste hun motivatiestrategie verder uitvragen om erachter te komen hoe ze dat precies doen. Want dat geeft zoveel nuttige informatie waar veel andere organisaties en ondernemers hun voordeel mee kunnen doen. Immers: What one men can do, another can. De essentie van modelleren binnen NLP.

Zoek naar balans en plezier
Ziet deze ondernemende vrouw zichzelf nu als een workaholic? ‘Nou, ik werk veel, maar ik merk het niet hoor. Plezier in mijn werk is het allerbelangrijkste. Het gaat om de work-life-balance, ik leef heel intens, ook tijdens mijn werk.’

Vraag jij je nu af hoe het zit met jouw work-life-balance? Hoe neem jij belangrijke beslissingen? Tegen welk doel zet jij ze af? Belangrijke vragen waar je soms letterlijk wakker van kunt liggen of dagen mee rondloopt. Download nu het eerste hoofdstuk van De Intervisieclub – een businessroman over de kracht van NLP en zet die belangrijke eerste stap om jouw drive te ontdekken.

Misschien vind je deze verhalen ook interessant