Altijd al een muziekinstrument willen bespelen?

Misschien heb je het als kind geleerd en ben je ermee gestopt. Of misschien speel je nog dagelijks gitaar, piano, viool of een ander mooi instrument. Of, misschien behoor je wèl tot de categorie, die zegt: ‘Ik kan geen noten lezen’, ‘Ik ben helemaal niet muzikaal’, ‘Ik vind het leuk om te luisteren, maar spelen dat laat ik graag aan anderen over’.
Tot de laatste categorie mensen rekende ik mezelf. Tot gisteren.

Ik ben gek van piano en steeds vaker dacht ik: Wat zou het heerlijk zijn wanneer ik zelf piano kan spelen. En gelijk kwam ook de vraag: hoe maak ik daar tijd voor? Want er zijn zoveel dingen die ik leuk vind en nog wil doen. Tot nog toe heb ik nog niet bewust gekozen om het piano leren spelen tot prioriteit te stellen.

Mentale workout voor je brein 
Gisteren zag ik een buitengewoon fascinerend filmpje met de titel: How playing an instrument benefits your brain.
Anita Collins legt in het filmpje uit hoe er vuurwerk ontstaat in de hersenen van muzikanten. Zij heeft onderzoek gedaan naar de positieve lange termijn effecten van deze mentale workout. Wanneer je naar muziek luistert raken verschillen delen van je hersenen betrokken en worden actief. Echter, door zelf een instrument te bespelen krijgt je brein als het ware een complete mentale workout.

Nieuwsgierig hoe je bij jezelf verandering in gang kunt zetten? Wil jij ontdekken hoe je keuzes maakt die voor jou belangrijk zijn? Wil jij leren hoe je sneller kunt leren? Maak dan eens kennis met de mogelijkheden die NLP je biedt. Meld je aan voor een gratis Groeiscan waarin we samen vaststellen wat jij nodig hebt om verder te groeien.

Misschien vind je deze verhalen ook interessant