Hoe vaak experimenteer jij er nog op los? Herinner jij je nog hoe je als kind urenlang kon bouwen met blokken, lego of wat je maar voor handen had? Hoe vaak gun jij jezelf in je werk de tijd om te onderzoeken hoe je iets nog slimmer kunt doen?

Een fragment wil ik in deze blog eruit lichten. Namelijk een geweldig experiment met marshmallows dat ons laat zien hoe veel we nog van kinderen kunnen leren. Twee weken geleden deelde ik een video over ‘Doen is de beste manier van denken’. Deze nieuwe video laat zien hoe dat in de praktijk zijn uitwerking kan hebben. 

Terug naar de basis
Tijdens het kijken naar het experiment kwam bij mij gelijk het beeld van het NLP basismodel naar voren.

20141204 schema1

Zowel de kinderen alsook de MBA-ers kregen een doel mee. Het grootste verschil zit er in dat de kinderen gewoon begonnen met bouwen, met actie ondernemen. Tijdens het bouwen zagen ze wat er mis ging, ze voelden waar het mis ging en luisterden en keken naar elkaars suggesties ter verbetering van het bouwwerk. Ze maakten aanpassingen net zo lang tot ze de tijd krijgen. De MBA-ers zijn niet verder gekomen dat stap 2 en sloegen daarmee een paar belangrijke stappen over om tot het beste resultaat te komen. Je kunt je nu afvragen wat maakte dat ze zo lang wachten om tot actie over te gaan?

Conclusie
Om succes (wat dat voor jou ook betekent in welke context dan ook) te bereiken veronderstel ik dat het noodzakelijk is om alle stappen te doorlopen van het basismodel. Het vormt de basis, het fundament onder feitelijk alles wat je doet.

Ben jij nu nieuwsgierig hoe jij jouw basis kunt verstevigen? Wil jij ontdekken wat jou soms tegenhoudt om tot actie over te gaan? Wil jij leren hoe je sneller kunt leren?
Maak dan eens kennis met de mogelijkheden die NLP je biedt. Meld je hier aan voor een gratis Groeiscan of kijk verder op mijn website voor mijn aanbod.

Misschien vind je deze verhalen ook interessant