huis-in-frankrijkVanochtend keek ik naar een filmpje dat me inspireerde om deze blog te schrijven. De boodschap is wellicht niet nieuw voor je, maar gaat me zo aan het hart dat ik hem graag met je deel.

Regelmatig kom ik mensen in mijn (directe) omgeving tegen die hun werk overduidelijk met tegenzin doen, óf die van de ene verkoudheid in de andere rollen. Of nog erger, een combinatie van beide. Ongetwijfeld schieten jou nu ook namen te binnen of zie je collega’s voor je die in dit plaatje passen. Niet waar?

Ze hebben niet in de gaten dat hun lichaam onbewust allang weet dat ze op de verkeerde plek zitten, dat ze niet doen waar ze energie van krijgen en hun plezier uit halen.

Het is veel makkelijker om te doen wat je niet wilt dan te doen wat je wel wilt.

Hoe komt dat? Dat komt doordat we zo zijn opgegroeid, de maatschappij waar wij in leven. Hoe vaak hebben we niet gehoord “Kom op niet zeuren… gewoon even doorbijten”. Onbewust hebben we ons afgeleerd wat we echt willen. We hebben in een maatschappij geleefd van volgen, volgen, volgen. Maar als we nu niet meer willen volgen, maar wat dan wel? Dat weten we niet meteen…

De vraag wat wil ik dan? is voor velen echter nog niet zo gemakkelijk te beantwoorden. De vraag waar hou ik van? Daar hebben we veel eerder een antwoord op. Durf ook gewoon te dromen. Waar droom jij nu van?

Dit is onnatuurlijk, omdat we zo snel in beperkingen denken zodra we gaan dromen.

Je hoort het stemmetje alweer met ja maar… zodra je begint te dromen:
“Ik zou zo graag een 2e huis in Frankrijk willen hebben, met een grote tuin en zwembad, waar ik de zee al kan ruiken en de zon zien ondergaan, maar ik kan het toch nooit betalen”.

Vergelijkbare reacties zagen wij ook in onze workshops ‘Visualiseer je droomwens’ en zien wij nu weer bij onze deelnemers in de NLP Business Practitioner zodra ze beginnen met het formuleren van hun doelen.

Door dat ene woordje maar, haal je gelijk alles onderuit. Valt je droom gelijk in duigen. Een maar is gelijk aan nee.

Het gaat er om dat je je daar bewust van wordt. Hoe? Wanneer je jezelf maar hoort zeggen, kijk dan wat je daar voor in de plaats kunt zetten. En bedenk dat kleine stapjes je ook brengen naar jouw droom.

Er zijn gelukkig zoveel mooie verhalen van mensen die wel hun droom leven, we horen ze alleen veel te weinig. Want zeg nu eens eerlijk, wanneer je de krant leest of televisie kijkt zijn dat de verhalen die je nauwelijks ziet of hoort.

Neem de leiding

Mijn tip aan jou is ga op zoek naar die verhalen. Zoek mensen in je omgeving,
op internet of waar dan ook, die je inspireren en luister naar hun verhaal. Gun jezelf de tijd en ruimte om te ontdekken waar jij van houdt, wat jouw droombaan én jouw passie is. Neem de leiding over jouw leven! Word daarmee succesvol (kies je eigen definitie voor succes) en heb vooral plezier in wat je doet! Want dat houdt je gezond en inspireert anderen weer om hetzelfde te doen!

Wil jij meer leren over de kracht van taal? Wil jij ontdekken hoe jij jezelf en anderen kunt motiveren? Ben jij er aan toe om de eerste belangrijke stap te zetten in de richting van jouw droom(baan of onderneming)? Lees hier dan meer over de NLP Business Practitioner. De opleiding voor jouw persoonlijke groei.

Wil jij jouw droombaan ontdekken? Meld je dan hier aan voor de workshop ‘Visualiseer je droombaan’.

 

Gratis ervaringsverhalen in je mailbox?

Schrijf je in voor de ervaringsverhalen zoals deze. Verhalen met herkenbare situaties en praktische tips om daarmee om te gaan in jouw leven.

Bedankt voor je inschrijving!

Check je mailbox om je inschrijving te bevestigen.

Misschien vind je deze verhalen ook interessant