Keuzes-300x192Als je doet wat je deed, zul je krijgen wat je kreeg

Herken je het gevoel dat je net terug bent vakantie en na een paar weken werken, of misschien zelfs wel een paar dagen, al weer toe bent aan vakantie? Dat je het internet al weer afstruint op zoek naar een volgende bestemming? Of dat je voor je er erg in hebt jezelf alweer laat mee sleuren in de hectiek en stress van alle dag?

Iedere keer hoor ik, Irene, mensen die net terug zijn vakantie weer zeggen: “Ik ga zo lang mogelijk proberen het vakantiegevoel vast te houden” of “Ik ga het vanaf nu echt anders doen, ik laat me niet meer gek maken”. Als ik dat hoor dan weet ik direct al dat het gedoemd is te mislukken. In de eerste zin vanwege het woord proberen. Daarmee zeg je tegen jezelf dat je eigenlijk al weet dat het je niet gaat lukken. In de tweede zin zeg je indirect tegen jezelf: “Ik laat me weer gek maken”, want ons centrale zenuwstelsel kan geen ontkenningen vasthouden en hoort dus alleen ‘gek maken’.

Plezier en uitdaging in je werk

Maar goed, hoe zou het zijn wanneer je weer met plezier naar je werk gaat? Zin hebt in de uitdagende klussen die op je wachten? Of je met enthousiasme kunt storten op het vinden van nieuw werk? We weten allemaal dat werk belangrijk is om je geld mee te verdienen, maar het is ook meer dan dat als je goed kiest. Een baan of onderneming met werkzaamheden die je aan het hart liggen is het ideaal. Soms kunnen een paar (kleine) veranderingen al genoeg zijn. In de vorm van ander gedrag, nieuwe vaardigheden óf andere overtuigingen.

Veranderen met NLP

NLP kan je daar bij uitstek bij helpen. In het aanleren van nieuwe vaardigheden en ander gedrag, het veranderen van overtuigingen én helder krijgen wat je doel is. Wat wil je nu echt? Ik kan me voorstellen dat wanneer je aan je zoektocht begint naar een NLP opleiding je soms door de bomen het bos niet kunt zien. Want op basis waarvan kies je nu de opleiding die bij jouw wensen past? Wat zijn jouw criteria?

Ik vind het altijd een uitdaging om te leren buiten mijn comfort zone. En jij?
Met de volgende 10 vragen wil ik je op weg helpen, zodat je zelf de voor jou beste keuze kunt maken:

  1. Wat is je doel?
  2. Wat is je leerstijl?
  3. Wat is de insteek van het instituut en dat van jou?
  4. Wie is/zijn de trainer(s)?
  5. Wat zeggen andere cursisten?
  6. Hoe groot wil je dat de groep is?
  7. Welk certificaat krijg je?
  8. Wat wil je investeren?
  9. Wil je puur NLP leren?
  10. Wat spreekt je aan bij de diverse aanbieders?

NLP leer je door te doen en de feedback die je krijgt op wat je doet. Door NLP zelf te ondergaan en te ervaren leer je het snelst. Daarvoor hanteert Profskills de 70-20-10 regel.

Stappen om tot een goede keuze te komen

Laat je informeren en vorm je eigen mening (websites, forums, folders, vrienden enzovoort). In NLP leer je dat wat je hoort van een ander hun Wereldmodel is. Hun oordeel over wat goed en fout is zou best kunnen afwijken van dat wat jij goed vindt of belangrijk vindt.

Het is dan ook aan te raden om een aantal instituten en trainers te bezoeken, bijvoorbeeld tijdens een introductiemiddag. Want dan kun je kennismaken met de trainers, je kunt de sfeer proeven en kijken hoe er les wordt gegeven.

Wanneer je vervolgens tot de slotsom komt dat Profskills voor jou de beste keuze is dan ben je van harte welkom!

Kijk hier voor meer informatie over onze NLP Business Practitioner Topskills of download hier direct de brochure.

 

Misschien vind je deze verhalen ook interessant